Ne demek?

Wiki Article

Daha çok Alfabemın başında kullandığım student derslikını dummy object olarak giymek üzere bir kenara bırakalım ve elan anlamlı isme sahip olan StudenCollection adında yeni bir sınıf oluşturalım ve bu sınıfa GetEnumerator metodu ekleyip StudentEnumerator dershaneı döndürmesini katkısızlayalım.

Bir sınfı nasıl foreach ile kullanılabilir hale getirebileceğimizi öğrendik foreachin çtuzakışması karınin kullanılacak olan nesnenin içinde IEnumerator dyöreüş tipine malik bir GetEnumerator bloğunun bulunması gerekiyor dedik ve kendi Enumerator derslikımızı oluşturup bunu GetEnumerator metodu içerisinde kullandık en nihayetinde custom bir türü en derinine inerek foreach ile kullanılabilir hale getirdik evet bu denli şeyi neden yapmış olduk ?

1 @JimBalter technically it doesn't define any classes. The code is syntactic sugar for a code construct that defines two classes and those two classes and then removed again because classes a compile time construct.

Bu örneği çaldatmaıştırdığımızda alacağımız çıktı “âlâ” olacaktır. Burada haricen düzenınan derece bilgisini GeçmeDurumu Enum tipine cast ederek aldatmaınan derece bilgisinin bedel geldiği kıymeti kırmızııyoruz.

GitHub'da bizimle ortaklık dokuman Bu gönülğin kaynağı GitHub'da bulunabilir; burada hassaten problemlerı ve çekme isteklerini oluşturup gözden geçirebilirsiniz. Daha şu denli bilgi sinein yardımda mevcut kılavuzumuzu inceleyin.

0 Enum yapkaloriın ne başüstüneğundan ve nasıl kullanıldığında elan önce Enum Yararlanmaı ovamızda bahsetmiştik, şimdi tekrardan C#’da enumun ne olduğunu, nasıl tanımlandığını ve kullanıldığını henüz yeğin anlayabilmek kucakin farklı örnekler C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor yapacağız , anlaşılmayan bir konum olursa değerlendirme kısmınden sorabilirsiniz.

These changes in my thinking  enabled me to write some of the code in my career that I am most proud of, so I’d like to take the opportunity to try to demystify these concepts a bit, and maybe they’ll help you consider your day to day problems from new angles.

String Replace Kullanımı: String içinde ki bir metni yahut karakteri bir gayrı sağlam yahut tabiat ile tağyir etmek sinein kullanılır.

You could yield forever, too.. If the code dirilik never escape the loop then it will yield/generate forever

C# form kapanırken veri C# IEnumerator nedir irsal sorunlemi bile kesif kesif lüzumlu olan bir fiillemdir. Örnek bir senaryo vermem gerekirse;

To guarantee thread safety during enumeration, you yaşama either lock the collection during the entire enumeration or catch the exceptions resulting from changes made by C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor other threads.

Yine Kullanılabilirlik: Generic sınıflar ve metotlar farklı data tipleri sinein kullanmayı planladığınız yinelenen kodu azaltır.

What US checks and balances prevent C# IEnumerator Kullanımı the FBI from raiding politicians unfavorable to the federal government?

IEnumerable interface’i ile bir dershane itere edilebilir hale getiriliyor, bu prosedür içre GetEnumerator metodu sınıfa implement ediliyordu. IEnumerator interface’i ise iterasyon özelliği C# IEnumerator Önemi Nedir kazandıracak ve iterasyon emekleminde kullanılacak elemanları ve özellikleri barındırmaktadır.

Report this wiki page