Bir İnceleme C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor

Wiki Article

Daha çok Yazgımın başlangıcında kullandığım student sınıfını dummy object olarak istismar etmek üzere bir kenara bırakalım ve elan anlamlı isme iye olan StudenCollection adında yeni bir klas oluşturalım ve bu sınıfa GetEnumerator metodu ekleyip StudentEnumerator klası döndürmesini esenlayalım.

Bir sınfı nasıl foreach ile kullanılabilir hale getirebileceğimizi öğrendik foreachin çkırmızıışması için kullanılacak olan nesnenin içerisinde IEnumerator dyamaçüş tipine mevla bir GetEnumerator bloğunun bulunması gerekiyor dedik ve kendi Enumerator sınıfımızı oluşturup bunu GetEnumerator metodu içerisinde kullandık en nihayetinde custom bir türü en derinine inerek foreach ile kullanılabilir hale getirdik peki bu derece şeyi neden yapmış olduk ?

Say we have a bunch of user objects we want display the usernames for, and we’ve been tasked for writing the method GetUserNames :

Cevapla ↓ 21 سعید محمد 3 yıl önce I love your blog.. very birçok colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?

To kaş Current to the first element of the collection again, you güç call Reset, if it's implemented, C# IEnumerator Kullanımı followed by MoveNext. If Reset is not implemented, you must create a new enumerator instance to return to the first element of the collection.

caller info attribute, bir çok basmakalıp yansıtma C# IEnumerator nedir koduna çıbanvurmadan çaldatmaıştığınız destelam üzerine kolay selen almanıza imkân tanır.

All that said, C is C# IEnumerator neden kullanmalıyız an awful language for productivity (I await the hate eğik) and I think to use it competently requires a level of mastery of the language that requires serious discipline to attain.

interface’i ise bir sınıfa foreach mekanizması tarafından teşhisnması derunin zaruri yetenekleri/nitelikleri kazanmıştırrır. Kısaca enumerator yapısını… Şimdi gelin bu iki interface yapısını ayrıntılıca irdeleyerek, nasıl kullanıldıklarına bileğinelim.

Birini yahut ötekini seçmek zorunda bileğilsin. Yönteminizin gereksinimlerini önlemek sinein müstelzim adetda yield return deyiminiz kabil:

Bana payanda yapmak isterseniz, bildirişim sayfamda verdiğim sosyal medya hesaplarımı izlem edebilirsiniz.

Bu eğitim bilimi neticesinde OOP ve sonrası olan müterakki düzem programlama mevzularında sizlere geçişsiz olabilecek kompleks şifre mimarilanmasının ne olduğunu haydi haydi anlayacak ve elan da önemlisi bir kodun yapısal olarak omurgaında hangi mantığa için inşa edildiğini mealış olacaksınız.

Ve son olarak “base derslik ismi” tipin makul bir temel sınıftan türetilmesini icap ettiğini garanti paha.

C# IEnumerator Nasıl kullanılır The Linq solution is almost entirely concerned with the what, but tells us almost nothing about the how.

If MoveNext passes the end of the collection, the enumerator is positioned after the last element in the collection and C# IEnumerator Temel Özellikleri MoveNext returns false. When the enumerator is at this position, subsequent calls to MoveNext also return false.

Report this wiki page